Csokoládés teatekercs

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 db tojásfehérje
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg liszt

töltelékhez

  • 30 dkg csokoládé
  • 1 dl tejszín

külsejére

  • 15 dkg vagdalt mogyoró

Elkészítés

A puha vajat habosra keverünk a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot meg a lisztet is. Legvégén hozzákeverjük kézzel a keményre vert fehérjét. Sütőpapíron sütjük, 1 cm vastag legyen a tészta. Előmelegített sütőben alsó takaréklángon 8 percig sütjük. Amíg még meleg, vagy másnap tekerjük fel, hogy ne törjön. Elkészítjük a tölteléket. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, ha kihűlt, kívül-belül megkenjük vele a piskótát, apróra vágott dióban meghempergetjük, majd hűtőbe téve hagyjuk, hogy megdermedjen a töltelék.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.